banner

Film: Opening sociaal centrum in Tiliander Oisterwijk


Op de bovenverdieping van Tiliander in Oisterwijk, werd donderdagmiddag door wethouder Dion Dankers een lintje doorgeknipt.

Wethouder Dion Dankers knipt het lintje door, onder toezicht van een ruime belangstelling (Foto: Leon Snoeren)

Na een periode van plannen bedenken, voorbereiding, afwegingen in de politiek, vele gesprekken met betrokkenen en de nodige verbouwingen, werd de ruimte waar voorheen de bibliotheek haar thuis had, in gebruik genomen als verdieping voor organisaties die ondersteunen op sociaal-maatschappelijk vlak. Deze gezamenlijke werkplek, zorgt voor synergie tussen de organisaties onderling, geeft hen de benodigde groeimogelijkheden en biedt tevens een centrale bezoekplek voor inwoners met hulpbehoeften.

Vanuit onze redactie hebben wij al enkele keren dit ‘sociaal centrum’ mogen binnenlopen met vragen, en positief ervaren hoe prettig het is dat deze organisaties hier bij elkaar huisvesten. Binnenkort, zo is het plan, zal hier ook een voorziening komen die als ‘één loket’ de inwoners, vrijwilligers, mantelzorgers en beroepskrachten met hulpvragen kan gaan voorzien in informatie.

De vrijwilligers van LOVO hebben een verslag gemaakt van de opening: