kooplokaal

Boosheid om Zwarte Piet met roetveeg in Oisterwijk


Een hele serie reacties van lezers, en ze zijn niet blij, dat is duidelijk. Sinterklaas zal ook in Oisterwijk roetveeg-pieten meebrengen.

Ook Sinterklaas dook wel eens in de nieuwste mode (Foto Carien van de Pas).

Sinterklaas was bij zijn komst naar Oisterwijk al jaren met allerlei ‘moderniseringen’ bezig, van computers en technische snufjes tot de introductie van meisjespieten, en ook gingen zijn ‘helpende handen’ mee met de hedendaagse mode. Een keur aan haardracht, make-up, diversiteit aan leeftijden, beroepen, kleding en andere voorkeuren kwamen voorbij. Soms met modeshow! En er is zelfs een ‘Glutenvrije Piet’, die speciaal voor de allergische kindjes pepernoten heeft zonder gluten!

Roetveeg

Maar altijd zonder uitzondering zo zwart als roet, en dat was enkele jaren terug nog steevast het toekomstbeeld. Toch komt daar nu een einde aan, zo liet het Brabants Dagblad vandaag weten.¬† Een paar roetveeg-pieten worden aan het bonte gezelschap toegevoegd. Lezers draaien er in hun reactie niet omheen; erg welkom zijn ze niet. De blanke Piet met vegen zou niet echt zijn…