banner

Betoverde hulppieten bij Sinterklaasfeest op AZC Oisterwijk


Het Wolkentheater organiseert op het AZC in Oisterwijk een groot theatraal feest, de Tovernacht van Sinterklaas.

Sinterklaas op bezoek op AZC Oisterwijk

Vluchtelingenkinderen worden omgetoverd. In de voorstelling spelen ze namelijk hulppieten, want bij Sinterklaas telt iedereen mee! Het feest voor de kinderen op AZC Oisterwijk is te zien en te beleven op woensdag 27 november om 17:30 uur.

Vluchtelingenkinderen in de Nederlandse AZC’s weten al heel veel over Sinterklaas; ze horen het op school, van het Sinterklaasjournaal of van andere kinderen. Sinterklaas is heel belangrijk voor ze. Hij brengt niet alleen cadeautjes, maar opent de deuren naar Nederlandse gewoontes, cultuur en samenleving. Daarom is het van belang dat de Goedheiligman ook hun huisjes niet voorbij gaat.

Stichting Wolkentheater is in 1993 opgericht door een aantal naar Nederland gevluchte kunstenaars uit het voormalig Joegoslavië. Al meer dan 25 jaar speelt het gezelschap met passie, betrokkenheid en overtuiging theatervoorstellingen voor vluchtelingenkinderen. Directeur Adrijan Siniša Rakić: ‘Met onze activiteiten kunnen de kinderen zich creatief uiten en met elkaar plezier maken, kortom: zorgeloos kind zijn. Dit is heel belangrijk voor hun helingsproces.’

DTZ logo low