banner

Basisschool De Bunders bestaat 45 jaar


Maandag 18 november viert Brede basisschool De Bunders dat zij 45 jaar bestaat. De school werd op 18 november 1974 opgericht en startte in twee noodlokaaltjes op een grasveldje aan de Frans Halsstraat in Oisterwijk met als directeur dhr. Jacques Lommen. Nu 45 jaar later is de school gegroeid tot 400 leerlingen die eigentijds onderwijs ontvangen in een goed geoutilleerd brede schoolgebouw. Dagelijks verzorgen de 33 teamleden onderwijs wat in het teken staat van ontdekkend en onderzoekend leren. Niet alleen op 18 november, maar ook door het jaar heen, zullen er lustrumactiviteiten zijn die worden afgesloten op 15 mei 2020: de jaarlijkse Bundersdag.

Bredeschool De Bunders in Oisterwijk

Wie jarig is trakteert
Tijdens de opening van de feestelijke verjaardag wordt op deze dag ook het nieuwe goede doel gepresenteerd: Stichting Het Vergeten Kind. In Nederland wonen heel veel kwetsbare kinderen die het moeilijk hebben. Zij hebben dringend onze hulp nodig en dit houdt niet op met een eenmalige glimlach of tijdelijke steun. Het Vergeten Kind organiseert activiteiten en evenementen die een directe positieve invloed hebben op het leven van deze kinderen. Daarnaast richt zij zich ook op duurzame, structurele verbetering van de situatie waarin Vergeten Kinderen verkeren. De komende twee jaar zet De Bunders zich met hart en ziel voor dit doel in. De eerste actie is tegen Kerstmis: kinderen van De Bunders zullen dan kerstkaarsen gaan verkopen om zo de vergeten kinderen een eerste hart onder de riem te steken.