banner

Adventsconcert Elckerlyc Speellieden in Lodewijkskerkje Oisterwijk


Stichting Het Lodewijkskerkje heeft als doel een monumentaal, laagdrempelig podium te bieden voor kunst, cultuur en maatschappij. Voor, en samen met de plaatselijke en regionale gemeenschap. De komende maanden staan er verschillende activiteiten op het programma.

Kunst en activiteiten in Protestantsekerk in Oisterwijk.

Op zondag 1 december staat een concert gepland van de Elckerlyc Speellieden. Met het blazen op de midwinterhoorn beginnen de Elckerlyc Speellieden traditiegetrouw met hun adventsconcert. Dit instrument heeft een prachtig sonoor geluid, zeker als je het op een winterse avond in de bossen en over de velden hoort schallen. De speellieden, die met hun muziek, talloze volksfeesten in het jaar opluisteren, zullen ook deze middag weer een breed repertoire laten horen op velerlei instrumenten. Er wordt ook vanuit de Brabants-Vlaamse volkstraditie een link gelegd naar de Hebreeuwse muziek, die toch zeker een bijzondere plaats verdient in het kerstgebeuren dat zo’n tweeduizend jaar geleden is ontstaan.

Aanvang om 14.30 uur, na afloop wordt er om een vrijwillige bijdrage gevraagd. Met deze bijdrage kan het kerkje onderhouden en behouden worden.