banner

Winnaars Parelkwis Oisterwijk


Tijdens een gezellig drukke feestavond werd zaterdagavond de winnaar bekend gemaakt van de Oisterwijkse Parelkwis.

De proeverij met Niels was serieus moeilijk, en lekker (Foto: Joris van der Pijll)

46 teams hebben vorige week met maar liefst duizend deelnemers honderden vragen beantwoord en opdrachten uitgevoerd. Allen in hun eigen team, met sportclub, vereniging of werk. En dat viel niet mee! Het was volgens velen een zware opgave, taken werden verdeeld, en de gedrevenheid om te winnen, of minstens daar hun best voor te doen, was groot. Hoogtepunten waren de proeverij en de finale van de tafeltenniswedstrijd; hilarische Freek Vond kwam voorbij met van elk team een Oisterwijkse versie en niet te vergeten de stoel die gemaakt moest worden en bij het inleveren de jury meteen ook een opgave bezorgde: Welke stoel is het beste, meets creatief, origineel?

Oisterwijkse Scouting Pareltjes doen de Beatles na.

Antwoorden

Direct na de spelavond werden de antwoorden openbaar bekend gemaakt, en kon eenieder kijken of ze het goed hadden gedaan. Meteen ook fijn voor de jury, want zo kon het reagerende publiek op Facebook nog even doorgeven waar volgens hen nog foutjes waren gevonden. Het gaf de jury afgelopen week de handen vol, maar ook gelegenheid tot een zorgvuldige telling.De uitkomst van die telling werd zaterdagavond bekend gemaakt, voorzien van enkele anekdotes, diverse filmpjes en muziek van DJ’s André & Ilse, en zanger Chiem.

Feest in Tiliander

De winnaars zijn geworden:

Hoofdprijs is voor ‘ Kafee ons Kee’.

Tweede werd ‘Van alles we’.

Derde zijn de ‘Oisterwijkse Scouting Pareltjes’.

De meest originele doe-opdracht werd toebedeeld aan ‘De Dolle Friends’.

Volgend jaar 26 september en 3 oktober!