banner

Veerkrachtig Trinitas pakt drie punten


Trinitas mag drie punten bijschrijven na een zwaarbevochten overwinning op Baardwijk. Op sportpark Den Donk was het voetbal van Trinitas verzorgder, Baardwijk was echter de gevaarlijkste ploeg deze middag.

In het eerste half uur was goed te merken dat beide ploegen absoluut niet zonder punten de kantine wilden gaan opzoeken. Trinitas had het betere van het spel, Baardwijk daarentegen was veel dreigender. Trainer Emiel Heefer heeft zijn ploeg een tactiek aangemeten waarbij de kwaliteiten van deze ploeg prima tot zijn recht komen. De ploeg laat de tegenstander komen, komt er vervolgens razendsnel uit met twee snelle vleugelspelers, en heeft met targetman Rob van Ravenstein in de punt van de aanval een levensgevaarlijke voorhoede. Verder stond Baardwijk vroeger bekend om zijn niet lullen maar poetsen mentaliteit. Tegenwoordig is echter niets minder waar, Baardwijk probeerde te voetballen en dat ook nog eens op een sportieve manier.

Trinitas Oisterwijk (Foto: André Nouwens)

Deze middag kon Baardwijk zijn favoriete spelletje spelen, Trinitas werd alleen gevaarlijk uit een aantal vrije trappen. De eerste echte kans was dan ook voor de Waalwijkers. Reservedoelman Max Monkel die aan de bak moest door afwezigheid van Ramon Doomen ging onder een hoge bal door. Een volledig vrijstaande Waalwijkse speler schrok zo van de enorme kans dat hij de bal over het doel kopte. Daarna kreeg Baardwijk vlak voor de rust ook nog twee vrije trappen aan de rand van het strafschopgebied. Trinitas kwam daarbij wederom goed weg nadat Dennis van Berkel een inzet van de doellijn haalde.

Na de pauze bleef het spelbeeld hetzelfde, Trinitas voetbalde goed tot aan het strafschopgebied maar creëerde weinig echte kansen. Vlak na de thee was het aan de andere kant bijna wel raak, Rob van Ravenstein werd vrijgespeeld maar schoot volledig vrijstaand over. Trinitas bleef proberen maar kreeg na een uur voetballen de rekening gepresenteerd. Rob van Ravenstein ontsnapte aan de buitenspelval, omspeelde Max Monkel moeiteloos en kon de bal in een leeg doel schuiven, 0-1.

Dit was voor Trinitas de wake-up call, het had daarbij wel het geluk dat de eerste de beste kans direct achter de uitstekende doelman van Baardwijk verdween. Peter de Jong gaf een afgemeten voorzet, Max van Dongen die de afgelopen weken weinig speeltijd, kwam goed voor zijn man en kopte de bal knap in de korte hoek. Dit betekende voor de topscorer zijn eerste competitiedoelpunt en veertiende in totaal.

Pierre van Berkel liet ondertussen Jur Haans en Harm van de Ven debuteren en bleef vol op de aanval spelen. Baardwijk kon niet goed anticiperen op de wisselingen bij Trinitas en het gevoel overheerste dat er meer in zat voor de thuisploeg. Tien minuten voor tijd viel het zwaard van Damocles voor Baardwijk. Maxim Wouters kon met een kopbal een afgeslagen voorzet nieuw leven inblazen en deed dit precies goed. Debutant Harm van de Ven stond op de goede plaats en knikte de bal feilloos in de verre bovenhoek en bracht Trinitas op voorsprong.

Baardwijk probeerde daarna nog alles om toch een gelijkspel mee naar Waalwijk te kunnen nemen. Trinitas verdedigde uit alle macht en schuwde daarbij geen onorthodoxe middelen. Het kwam nog één keer goed weg nadat Max Monkel met een katachtige redding de gelijkmaker kon voorkomen. Hierdoor kon Trinitas niet zonder geluk de punten in de tas steken, en mag zich als middenmoter gaan opmaken voor de lastige uitwedstrijd tegen het Boxtelse ODC.

Delen: