banner

Trinitas pakt eerste overwinning


Op een kletsnat Sportpark Den Donk moest Trinitas aantreden tegen BVV, de Bosschenaren kwamen zonder punten naar Oisterwijk omdat het de eerste twee wedstrijden verloor. De ploeg van Pierre van Berkel kwam dan weer zonder overwinning naar de start van deze wedstrijd, zodat beide ploegen moesten winnen om aan te haken in deze zware competitie. Pluvius maakte overuren deze middag, slagregens joegen over het sportpark zodat het voor het trouwe publiek alleen op het overdekte terras een beetje te doen was. Uw verslaggever had voor het eerst in zijn carrière een assistent nodig, dit om met een paraplu zijn materiaal en schrijfblok een beetje droog te houden.

Trinitas aan de bal (Foto: André Nouwens)

Vanaf de aftrap was het Trinitas dat liet zien dan het de baas wilde zijn in eigen huis. Het was echter BVV dat de eerste grote kans kreeg. Aan de rechterkant ontsnapte een buitenspeler die vrij op Ramon Doomen af kon gaan, hij strandde op de goed ingrijpende Trinitas-doelman. Daarna was het echter over bij de Bosschenaren en bepaalde Trinitas het tempo van de wedstrijd. Na een dikke tien minuten lag de bal al achter de Bossche doelman, Peter de Jong werd te veel ruimte geboden en schoot vanaf de rand van het strafschopgebied. Via een kleine touché vloog de bal tegen de Bossche netten.

Een kleine tien minuten later zat Trinitas al op rozen, vanaf de zijkant werd Job Viellevoye bediend die geheel vrijstaand de 2-0 tegen de touwen kon koppen. BVV kon daar weinig tegenover stellen en was na een half uur spelen in geheel kansloze positie. Peter de Jong ontsnapte aan de rechterkant en zijn voorzet werd door een Bossche verdediger achter zijn eigen doelman geschoten. Met deze comfortabele 3-0 ruststand werd de kleedkamer opgezocht die meer gevoeld zal hebben als schuilplaats voor de onafgebroken regenbuien.

In de tweede helft was het allemaal een stuk minder bij Trinitas, het bleef de veel betere ploeg maar was slordig in de eindpass. Het zeer matige BVV kon ook in deze helft niet echt gevaarlijk worden en had hulp nodig voor een aansluitingstreffer. Ramon Doomen zag er niet goed uit bij een corner van Daniel Kangawe zodat de bal rechtstreeks in het doel vloog. Verder liet Trinitas het niet komen en hield de punten met een 3-1 overwinning in Oisterwijk.

In een competitie waarin na drie wedstrijden geen enkele ploeg nog zonder puntverlies is doet de ploeg van Pierre van Berkel ineens helemaal mee. Volgende week zal Zwaluw VFC op sportpark Bergenshuizen in Vught de tegenstander zijn. Deze wedstrijd zal op zaterdagavond gespeeld worden, de aftrap is om 19:00 uur.