kooplokaal

Themamiddag Positieve gezondheid


De seniorenverenigingen van Oisterwijk en Moergestel organiseren op donderdag 10 oktober in Den Boogaard te Moergestel een middag met als thema positieve gezondheid. Positieve gezondheid is een benadering binnen de gezondheidszorg die niet de ziekte, maar een betekenisvol leven van mensen centraal stelt. De nadruk ligt op de veerkracht, eigen regie en het aanpassingsvermogen van de mensen en niet op de beperkingen.

Tijdens de middag zijn verschillende deskundigen aanwezig

Programma
Vanaf 13:30 uur heten de verenigingen u welkom met een kopje koffie of thee. Vanaf 14.00 uur start het programma dat u meer zicht geeft op mogelijkheden uw dagelijkse leven op een goede en toch prettige manier in te vullen. Sprekers deze middag zijn fysiotherapeut/gezondheidswetenschappers Jelle van den Elzen en Luuk van de Meijdenberg en ouderenconsulent Jacqueline van de Acker.
Jelle en Luuk zullen u vertellen over zaken die invloed hebben op het verouderingsproces. Ook zullen enkele praktische oefeningen worden voorgesteld. Jacqueline zal vertellen over het grote belang van een actief sociaal leven voor de lichamelijke gezondheid.

Tijdsschema
13.30-14.00 Inloop met koffie/thee
14.00-14.05 welkom door de dagvoorzitter.
14.10-14.30 Introductie Positieve gezondheid door Jacqueline van de Acker.
14.30-15.00 Interactief gedeelte: Luuk van den Meijdenberg en Jelle van den Elzen.
15.00-15.15 PAUZE met koffie/thee.
15.15-15.45 Fysiologie van het ouder worden: Luuk van den Meijdenberg en Jelle van den Elzen
15.45-16.15 beantwoording vragen.

Deze middag is voor alle senioren van de gemeente Oisterwijk. Er is ruimschoots de mogelijkheid om vragen te stellen aan de deskundigen.
U bent van harte welkom, aanmelden is niet nodig.