banner

St. Hubertusviering in Moergestel


In de prachtige natuur bij de Heilige Eik organiseert de Wild Beheereenheid Moergestel, met jagers en vele andere natuurvrienden de jaarlijkse viering rondom de patroonheilige van de jacht.

Hubertusviering in Moergestel

Op zondag 3 november om 11.00 uur start de dienst. Deze dienst in het kader van de schepping zal worden voorgegaan door pastor Wilfred van Nunen, die op zijn manier jong en oud en vooral ook de kinderen weet te boeien met zijn dienst waar de bijzondere band tussen mens en natuur treffend is. Deze bijzondere sfeer rond de kapel met zijn prachtige versieringen, de herfstkleuren, de vuurkorven wordt extra verhoogd door de natuurtonen van de jachthoornblazers. Ook de vele meegebrachte dieren zoals honden, roofvogels, de ruiters te paard en met kar, de fretjes en andere huisdieren geven een extra ambiance aan het geheel.

Tijdens de dienst worden Hubertusbroodjes en de dieren gezegend. Na de dienst worden de Hubertusbroodjes uitgereikt (volgens de legende ter voorkoming en genezing van hondsdolheid). Ook zal er net als altijd een hapje en drankje zijn. Als dank vragen wij u de bussen van RTO vooral niet te vergeten. Het Running Team Oirschot is een groep vrijwilligers die mensen met de ziekte kanker uit de omgeving een helpende hand bieden om hun ziekte te verlichten. De jachthoorngroep zal na de dienst nog jachthoorn muziek ten gehore brengen. De organisatie hoopt u allen met kinderen en dieren te kunnen verwelkomen, zodat zij kunnen genieten van de natuur en het zonnige buitenleven.