brabantspronkjuweel

Sporthal en zwembad Den Donk bijna open


Na maandenlang bouwen is het eindelijk zover: op zaterdag 12 oktober wordt de spiksplinternieuwe sportaccommodatie Den Donk aan de Sportlaan in Oisterwijk feestelijk geopend. Na een officiële opening door wethouder Stefanie Vatta en Optisport mag iedereen tussen 11:00 uur en 16:00 uur een kijkje komen nemen. En zoals het hoort bij een open dag van een sportaccommodatie, kan er meteen volop gesport worden!

De eerste emmers water in het nieuwe zwembad (Foto: Gemeente Oisterwijk)

Bezoekers kunnen demonstraties van sportclubs als HOCO, Taxandria Handbal en OZC’57 bijwonen. Team Coolen geeft les in zelfverdediging en de wedstrijdjudoka’s geven een demonstratie. Er kan gespeeld en gesport worden in de sporthal en onder begeleiding geklommen worden op de klimwand. Daarnaast is het zwembad de gehele middag geopend voor vrij zwemmen. Wil je sporten of zwemmen? Vergeet dan niet je zaalsportschoenen en zwemkleding. Tussen 12.00-15.00 uur zijn er rondleidingen door de technische ruimte. Uniek, want die is normaal nooit voor publiek geopend! Na al het sporten, spelen en rondkijken heb je natuurlijk honger gekregen., de gemeente zorgt voor iets lekkers!

Treintje

Geen vervoer naar de sportdag? Of vind je het leuk om met hét Oisterwijkse treintje mee te rijden? De PAREL Express rijdt op verschillende momenten gedurende de dag naar Den Donk vanaf De Leye in Oisterwijk en vanaf het St. Jansplein in Moergestel. Kijk voor de dienstregeling op oisterwijk.nl/dendonk