glasvezel

Sinterklaasactie van de Zonnebloem in Moergestel


Een van de vele activiteiten van de Zonnebloem Moergestel is het organiseren van de actie ”Zon in de Schoorsteen”. Deze activiteit bestaat al bijna 30 jaar!

Een flinke stapel voor de actie Zon in de Schoorsteen in het jaar 2018

Met Sinterklaas verrast de Zonnebloem graag onze zieke, eenzame of gehandicapte dorpsgenoten. Ook iemand die het afgelopen jaar heel veel narigheid heeft ervaren, en een hart onder de riem wel kan gebruiken, geven we graag wat “zon in de schoorsteen”. Ook een mantelzorger verdient deze aandacht.

Deze actie voor álle leeftijden, jong en oud! De organisatie heeft wel uw hulp nodig. Dit kunt u doen door een Sinterklaas-presentje te maken. Dat pakje zal dan in de week van 5 december door een vrijwilliger van de Zonnebloem worden bezorgd. De Zonnebloem zelf zal ook pakjes maken. Het gaat om een aardige attentie, een verrassing of een nuttig cadeautje, wat gezellig is verpakt. U kunt het pakje ook samen met uw (klein)kinderen maken. Wanneer u er een gedichtje of kindertekening bijvoegt is het helemaal compleet. Het is beslist niét de bedoeling er een kostbaar geschenk van te maken. Centraal staat, de medemens met dit vriendelijke gebaar te laten merken, dat hij of zij erbij hoort en gezien wordt. Het is echter ook mogelijk dat u zelf iemand kent waarvan u vindt dat hij/zij in aanmerking komt voor een Sinterklaas-attentie. Laat het weten, graag zelfs!

Als u mee wilt doen, neem dan vóór 9 november contact op met: Petra Verheijen, tel: 013-5132351 of 06-49080584, of met Lies Jansen, tel: 013-5132213. Misschien is deze oproep niet helemaal duidelijk voor u? Heeft u eventuele vragen?, bel ons gerust (liefst tussen 18.00 – 19.00 uur). De organisatie hoopt dat ook dit jaar met Sinterklaas weer veel mensen in Moergestel verrast kunnen worden! Namens de Zonnebloem, alvast hartelijk dank!