banner

Scouting Oisterwijk kan naar kantine RKSV Oisterwijk


‘Alle onderhandelingen zijn gericht op huisvesting van de scouting, in het gebouw van RKSV Oisterwijk,’ aldus wethouder Peter Smit. Hij deed die uitspraak bij de opening van de nieuwe sportaccommodatie op Den Donk.

De ligging van het onderkomen van voormalig RKSV Oisterwijk, en de gronden die Scouting er bij krijgt voor hun spelactiviteiten.

Na de fusie van de drie voetbalclubs tot VV Trinitas Oisterwijk, zijn de sportkantines door de gemeente aangekocht. De fusieclub gaat over tot nieuwbouw van een grotere locatie, waar alle leden terecht kunnen. Daaromheen komen gedeeltelijk kunstgrasvelden. Het pand van voormalig Nevelo is nu nog in gebruik, maar zal na de nieuwbouw gesloopt worden. Het pand van RKSV Oisterwijk komt vrij en is dan beschikbaar voor de scouting.

Scouting zorgt voor de jeugd voor sport en spel (foto Joris van der Pijll)

Onduidelijk was enige tijd of dit eerder geopperde plan door zou gaan; de plannen waren niet vermeld op een recente tekening van het sportcomplex. Maar Smit laat desgevraagd weten dat dit echt de bedoeling is. De gesprekken hierover lopen en alle pijlen zijn volgens de wethouder gericht op deze toekomstige huisvesting voor de scouts. Er is dan ook ruimte voor een eigen buitengebied voor scoutingactiviteiten.

Scouting Oisterwijk zit sinds 2010 in een tijdelijke huisvesting aan het begin van het sportcomplex, nadat ze uit het voormalige schoolgebouw in de Waterhoef weg moesten. Daar werd een nieuwe brede school gerealiseerd.