banner

Schaatser Teun van der Linden promoveert naar hoogste klasse


De leden van de wedstrijdploeg van Schaatsclub De Vennen hebben op zondag 27 oktober tijdens de eerste langebaanwedstrijd op de Ireen Wüst IJsbaan in Tilburg zes persoonlijke records (PR’s) verbeterd. Teun van der Linden promoveerde zelfs naar de eerste klasse van de jongens Junioren-C. Een dag eerder waren leden van de Vennen succesvol tijdens marathonwedstrijden in Eindhoven.

Teun van der Linden, promotie naar de eerste klasse (Foto: Jeroen Happel)

Een week eerder had Teun van der Linden in Heerenveen al zijn PR’s op de 500 en 1000 meter ruimschoots verbeterd. Voor de eerste wedstrijd in Tilburg had hij zich ten doel gesteld om de 1500 meter binnen een tijd van twee minuten en negen seconden te rijden. Daarmee
zou hij namelijk promoveren naar de eerste klasse van de jongens Junioren-C en zich bij de absolute top van Zuid-Nederland voegen. Na een opening van 29.89 seconden op de eerste 300 meter, volbracht hij de drie volgende ronden van 400 meter in respectievelijk 33.91, 34.95 en 36.00 seconden. Dankzij dit geringe verval kwam Teun op een eindtijd van 2:14.65 en was hij maar liefst 6.41 seconden sneller dan zijn oude PR. Het belangrijkste was echter zijn promotie naar de hoogste klasse. Deze avond verbeterden ook Maartje van Dijck, Loek van der Bruggen en Bram van Tulder een PR en Job van der Bruggen was zelfs op beide gereden afstanden sneller dan ooit.

Op zaterdagavond 26 oktober namen Job en Loek van der Bruggen in Eindhoven deel aan jeugdmarathons. Hierbij gingen zij in hun categorie, Job bij de jongens Pupillen A en Loek bij de jongens Pupillen B-C, allebei als winnaar over de finish. In de marathon voor Masters
werd Jan op ’t Hoog zestiende.