banner

Sauwelen 2.0 in Moergestel


Eindelijk… De kogel is door de kerk, de knoop is doorgehakt! De zegeningen zijn geteld, het gaat door! Na het een aantal jaren zonder sauwelavond te hebben moeten doen in ’t Pierewaaiersrijk, gaat het er komend jaar weer van komen! En gelukkig maar… Aan de mooie sauweltraditie die het dorp rijk is, is een aantal jaren geleden helaas een einde gekomen.

De weg naar het gesauwel in Moergestel, is over het plein…

Jarenlang heeft een onafhankelijke sauwelcommissie prachtige avonden georganiseerd. Om diverse redenen is daar enkele jaren terug een einde aan gekomen, maar de geluiden in het dorp en dan vooral ook van de vele carnavalsliefhebbers, gaven aan dat er nog wel degelijk behoefte is aan een gezellig avondje lachen, gieren, brullen. En wat is er dan mooier dan dat het SMC, de overkoepelende organisatie van onze vier carnavalsverenigingen, de organisatie van deze avond op zich gaat nemen?!

Op zaterdag 15 februari staat het te gebeuren: het Sauwelen 2.0! In het o zo mooie Den Boogaard trekken dan 6 sauwelaars, onder wie veel verrassende en nieuwe gezichten, hun lolbroek en grapjas aan om u als publiek te vermaken. Verschillende stijlen zullen de revue passeren, want ook het sauwelen of tonpraoten heeft natuurlijk een ontwikkeling ondergaan. Van ouderwets gekwats en gezever verkopen vanuit de ton tot aan aan stand-up comedy grenzend geleuter. Van oerdroog moppengetap tot aan het geven van stof tot nadenken en het publiek een hilarische spiegel voorhouden. En hoe zullen de BM-ers (Bekende Moergestelnaren) en politici er vanaf komen? Zij zijn toch normaliter een mikpunt van spot. Traditiegetrouw zullen ook zij dus niet gespaard worden en zullen veel herkenbare zaken uit ons dorp worden aangehaald en op de hak worden genomen. Dat wilt u toch niet missen?!

Het Sauwelen 2.0! Zorg dat u erbij bent, voorkom spijt! In tegenstelling tot vroegere jaren is er nu maar 1 verkoopdatum, te weten op 25 januari van 10.00 tot 12.00 uur in Den Boogaard. Zet alvast in uw agenda op 15 februari 2020: SMC Sauwelen 2.0! Ge moet tegen een geintje kunnen, mar dè wilde toch nie missen?! Maokt dèggut goed maokt!