kooplokaal

Ruud van de Ven zegt lidmaatschap AB Oisterwijk op


Na goed overleg met het huidige bestuur zegt Ruud van de Ven, voormalig koploper van Algemeen Belang (AB), zijn lidmaatschap van de partij op. Hij was 17 jaar actief in de politiek waarvan 12 jaar fractievoorzitter van Algemeen Belang.

Ruud van de Ven als ‘burgemeester’ (Archief Nieuwsklok)

‘Ik doe dit enerzijds vanwege mijn bemoeienis met de Dorpsraad van Moergestel, om schijnbare belangenverstrengeling te voorkomen. Anderzijds botsen mijn publieke uitlatingen soms met de meningen binnen Algemeen Belang. Ondanks dat ik steeds heb aangegeven dat ik dit op persoonlijk titel doe. Ik kan me nu dan ook vrij van de politiek gaan inzetten voor de leefbaarheid en de belangen van Moergestel.’

Ruud van de Ven (rechts) liet geen kans onbenut om zijn mening te verduidelijken, zoals hier bij een rondgang door de gemeente, bij de komst van voormalig wethouder Maarten Pieters (Foto: Joris van der Pijll)