anytime

Riccardo Tesi en Banditaliana jubileren bij GUO Oisterwijk


Argento is Italiaans voor zilver. Argento, zo heet ook de zesde cd van Banditaliana. Hiermee en met een gelijknamige toer viert het viertal inderdaad haar 25-jarig jubileum.

Banditalia bij GUO in Oisterwijk

GUO-concerten Groeten Uit Oisterwijk viert het Italiaans-Toscaanse feestje mee. U ook? Dat kan op zondagmiddag 27 oktober vanaf 15.00 uur. Dan geeft Banditaliana haar jubileumconcert bij GUO-concertlocatie hotel-restaurant Boschoord aan de Gemullehoekenweg 143 in Oisterwijk. Tickets zijn met contante betaling voorafgaande aan het concert verkrijgbaar vanaf 14.00 uur of vooraf via www.groetenuitoisterwijk.nl

Onder leiding van diatonisch trekzakvirtuoos Riccardo Tesi heeft Banditaliana zich vanuit herkomststreek Toscane ontwikkeld tot boegbeeld van de nieuwe etnisch-mediterrane muziek. Het kwartet injecteert haar mediterraans gewortelde muziek met jazz en singing-songwriting. Die brij schuift ze inventief in elkaar. Banditaliana neemt u mee naar Toscane, maar waaiert in tijd en ruimte uit over Italië, over Zuid-Europa en verder. Composities en arrangementen raken, winnen en stelen menig hart en ziel in eigen land en daarbuiten. Songs en instrumentalen zijn aanstekelijk, alsof een mild briesje ze vanuit de Middellandse Zee zwoel landinwaarts blaast.