banner

Records voor Schaatsclub De Vennen Moergestel


Schaatsclub De Vennen heeft de eerste verbeteringen van persoonlijke records (PR’s) van het nieuwe seizoen al kunnen noteren.

Teun van der Linden behaalde twee royale PR-verbeteringen (foto: John Schepens)

Thomas van Berkel en Teun van der Linden verbeterden beiden op zondag 20 oktober in Heerenveen hun beste tijd op zowel de 500 als de 1000 meter. Omdat er in het laatste weekend van de herfstvakantie nog geen langebaanwedstrijden in Tilburg waren, reisden Thomas en Teun naar het supersnelle ijs van ijsstadion Thialf in Heerenveen voor deelname aan een recordwedstrijd.

Thomas was met een tijd van 45.24 op de 500 meter ruim een halve seconde sneller dan zijn oude PR en met 1:30.60 verbeterde hij zijn record op de 1000 meter met ruim 1.2 seconde. Deze verbeteringen waren al indrukwekkend, maar Teun slaagde erin om nog veel grotere happen van zijn oude records af te halen. Met 43.36 was Teun bijna drie seconden sneller dan ooit op de 500 meter en zijn tijd van 1:26.26 op de 1000 meter was zelfs een verbetering van 5.6 seconden.