banner

Politiewagens rijden auto klem na achtervolging in Moergestel (+ Film)


Woensdagavond rond 23.30 uur werden inwoners van Moergestel opgeschrikt door een wilde achtervolging. Verderop werd een auto klem gereden door meerdere politiewagens en is de bestuurder aangehouden.

Verdachte auto is tot stilstand gedwongen in Moergestel (Foto: Rick Denissen).

Rond 23.30 uur zagen inwoners in Moergestel hoe een kleine grijze auto met hoge snelheid door de woonwijk reed. Onder andere was dat het geval in de Krijtestraat. De auto werd achtervolgd door meerdere politiewagens, waaronder ook enkele politiewagens in burger. ‘Het ging met 100 of harder door de straat,’ aldus een getuige. Op de hoek van de Burgemeester Maeijerstraat, waar meerdere wijkbewoners op dit tijdstip hun laatste rondje met de hond doen, werd een grasveldje ‘meegepikt’.

Een speciale eenheid van de landelijke politie had de automobilist kort daarvoor een stopteken gegeven, maar deze negeerde dat. De achtervolging begon op de A58, waarna de automobilist de afrit bij Moergestel nam en de achtervolging in de woonwijk verder ging. Tijdens de achtervolging is het verdachte voertuig meerdere keren geramd door de politie, om de automobilist tot stoppen te dwingen. Hierbij liepen enkele dienstvoertuigen schade op.

Uiteindelijk kon de verdachte worden klem gereden in een doodlopend gedeelte van de Krijtestraat in Moergestel. Hierbij reed het verdachte voertuig de tuin in van een woning, daarna kon hij worden aangehouden. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Waarom de automobilist het stopteken negeerde is vooralsnog onbekend. Het voertuig van de verdachte is afgevoerd door een bergingsbedrijf.

Poging doodslag

De verdachte is een 25-jarige inwoner van Oudenbosch. Hij gooide kort voor de aanhouding spullen uit de auto, dat bleken meerdere zakjes met verschillende soorten drugs te zijn. Verder had de verdachte een geldbedrag bij zich in kleine coupures. Zijn auto is in beslag genomen. De man wordt verdacht van het negeren van een stopteken en diverse verkeersovertredingen. Verder zal hem poging tot doodslag worden verweten omdat hij vermoedelijk opzettelijk op een politieauto is ingereden. Het bezit en mogelijk dealen van harddrugs zal hem ook ten laste worden gelegd.