banner

Politie nam onterecht ‘gestolen’ fiets mee van AZC Oisterwijk


De politie mag binnenkort met een bos bloemen naar AZC Oisterwijk, om excuus te maken.

Bij een fietsencontrole op het AZC in Oisterwijk werd volgens een eerder persbericht van politie een gestolen fiets gevonden op het terrein van het AZC aan de Kievitsblekweg in Oisterwijk. Er werden er 18 september meer dan 200 gecontroleerd. Volgens de wijkagent van het AZC ‘met die ene gestolen E-bike als resultaat.’

Excuus

Politie op AZC Oisterwijk ( Foto ter illustratie Toby de Kort)

De politie mag binnenkort terug naar het AZC, want die fiets blijkt eerlijk gekocht te zijn door een AZC bewoner. De eigenaar heeft daarvan een aankoopbon die bewijst dat de fiets dus niet gestolen is.

De politie was er in hun eerdere bericht trots op dat er slechts één fiets werd gevonden; dit in tegenstelling tot de indruk die mensen volgens de wijkagent hebben dat er daar veel gestolen fietsen worden gebruikt. Voor anderen was dat bericht van die ene fiets juist een bevestiging dat er asielzoekers zijn die fietsen stelen. Nu dit is recht gezet, is de score 0 op 200. Er zijn geen gestolen fietsen gevonden.