banner

Politie gebruikt pepperspray voor agressieve man in Moergestel


Woensdagavond kreeg de politie een melding van een verwarde man aan de Oisterwijkseweg in Moergestel.Hij iep door een aantal voortuinen en maakte een verwarde indruk. Toen de politie ter plaatse kwam werd de man agressief en haalde een aantal keer uit naar de agenten.

Met man en macht krijgen ze grip op de verwarde persoon (Foto Toby de Kort).

De man probeerde een bouwterrein op te vluchten maar dat mislukte. De politie kwam met 5 wagens ter plaatse en heeft pepperspray gebruikt om de man uit te schakelen. Daarna is hij onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis vervoerd voor psychische hulp. Mogelijk is er alcohol of drugs in het spel. De politie onderzoekt dit.

Dank!

Verder bedankt de politie de omstanders voor hun hulp: ‘Met name voor het afstand houden in toch wel een gevaarlijke situatie en ook voor het helpen zoeken naar rondslingerende spullen van de man en die van ons. De omstanders zijn een voorbeeld geweest en zo zouden wij omstanders wel bij iedere melding erbij willen hebben.’ 

 DTZ logo low