glasvezel

Oscarwinnende film Green Book in Tiliander


Wanneer pianist Don Shirley in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met Tony Lip. Een Italiaans-Amerikaanse buitenwipper die graag wat wil bijverdienen.

Green Book, een film met een maatschapelijk thema. 

Samen reizen ze door verschillende ‘blanke’ staten aan de hand van een speciale reisgids (The Green Book) die hen informeert over plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn. Tijdens hun reis  worden zij geconfronteerd met hun tegengestelde persoonlijkheden, gevaar en racisme maar ook met onverwachte menselijkheden en een volle dosis humor. Om veilig thuis te komen, zullen zij hun verschillen aan de kant moeten zetten en er ontstaat een bijzondere vriendschap. Green Book won in 2019 de Oscar voor Beste Film.

Green Book is te zien op maandag 11 november om 20.00 uur in Tiliander te Oisterwijk. Entree €8,-. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Tiliander of bellen naar 013- 207 3333.