banner

Onderscheiding voor Oisterwijkse Jeanne Kollenburg


Burgemeester Hans Janssen heeft vanavond een gemeentelijke onderscheiding uitgereikt aan Jeanne van Kollenburg, oprichtster van het Alzheimer Café Oisterwijk-Moergestel.

Alzheimercafé Oisterwijk, maandelijks in De Coppele in de wijk Westend (Foto: Marijke Brocken)

Jeanne van Kollenburg (70) heeft in oktober 2009, nu tien jaar geleden, het Alzheimer Café in Oisterwijk opgericht. Als coördinator is ze verantwoordelijk voor de totale vormgeving van de maandelijks druk bezochte café avonden. Ze geeft daarbij leiding aan een team van 8-10 vrijwilligers die de facilitaire ondersteuning verzorgen.

Na elke bijeenkomst verzorgt mevrouw Van Kollenburg samen met de gespreksleiders een evaluatie aan het bestuur van Alzheimer Nederland. Ze is voor alle betrokkenen, zowel in- als extern, het aanspreekpunt. Daarnaast onderhoudt ze contacten met de gemeente Oisterwijk en externe organisaties op het gebied van dementie.

Burgemeester, Jean en familie (Foto Masja Vlaminckx)

Met veel enthousiasme en op vrijwillige basis zet mevrouw Van Kollenburg zich in om Oisterwijk op de kaart te zetten met betrekking tot dementie.

Delen: