banner

Olivier hoort er al tien jaar bij in Moergestel


De twaalf bewoners van Olivier, beschermde woonvorm aan de Reusel, vieren zaterdag 5 oktober een feestje. Het is tien jaar geleden dat Olivier als ouderinitiatief het licht zag.

De twaalf bewoners van Olivier op een uitje naar Zuid-Limburg

Marjoleine, Hanneke, Paulien, Ingrid, Jacqueline, Guy, Harm, Junis, Thijs, Leroy, Patrick en Tijn – ze horen er helemaal bij. Midden in de Moergestelse samenleving staat Olivier als een huis! Twaalf ouderparen hadden in 2009 het geluk dat zich in Moergestel een prachtige kans voor hun kinderen voordeed. Na het vertrek van de zusters franciscanessen uit Moergestel kwam aan de boorden van de Reusel een prachtig bouwplan tot ontwikkeling.

Op de plek van het oude klooster verrees een nieuw Antoniushuis. Het medisch centrum werd erin ondergebracht. Maar woningcorporatie Stromenland – inmiddels Leystromen – zag ook kans om in de nieuwbouw appartementen te gaan verhuren aan tien senioren en aan twaalf jongeren met een beperking. ASVZ, met Vincentius in Udenhout als zijn bakermat, ging de 24-uurs zorg voor Olivier leveren. De samenwerking tussen het bestuur van ouders en het zorgteam is al tien jaar lang perfect. Jennefer Geul trad dit jaar aan als de nieuwe, enthousiaste teamleider.

Olivier is nu tien jaar oud. Daar hoort ook een uitdaging bij: zorgen dat de zorg op peil blijft. Broers en zussen zullen in de toekomst een belangrijke rol gaan spelen, maar Olivier verheugt zich ook op de inzet van een trouwe groep vrijwilligers. Een keertje met een bewoner op pad of hand- en spandiensten verlenen, dat is goud waard.

Om de drie jaar nodigt Olivier alle Moergestelnaren uit op zijn eigen festivalletje. De volgende editie van ‘Olivier Buiten’ staat in 2021 op stapel. Zaterdag zullen zeker ook de gedachten weer uitgaan naar Joris, die in 2011 geheel onverwacht in zijn slaap overleed. Hij houdt voor altijd zijn plekje in het hart van Olivier.

Delen: