banner

Oisterwijkse scholen vieren fluorfeest


De week van 28 oktober tot en met 1 november is de week van het fluorfeest. Opvallen in het verkeer, zeker in de donkere maanden is ontzettend belangrijk. Dit begint onder andere met goed werkende fietsverlichting en opvallende kleding.

Een samenwerking tussen de scholen in Oisterwijk, gemeente, politie, VVN en ANWB heeft gezorgd voor deze actieweek. In deze week wordt er op de scholen extra aandacht besteed aan de verkeersveiligheid. Dit alles rondom het thema: Val op! Deze actie maakt de leerlingen bewust van de kwetsbaarheid in het donker in het verkeer. Tijdens deze week hebben de scholen allerlei activiteiten georganiseerd, bijvoorbeeld een fietsverlichtingscontrole, reflecterende kleding maken en een verkeersquiz. Iedere school geeft een eigen invulling aan deze week. Tijdens dit fluorfeest ontvangt iedere leerling een reflecterend rugzakje, sleutelhanger en spaakreflector.