banner

Nacht van de nacht wandeling


Op zaterdag 26 oktober organiseert IVN-Oisterwijk samen met LNMH Haaren weer een wandeling om aandacht te vragen voor de lichtvervuiling in ons land.

Jong en oud loopt mee met de IVN wandeling in Oisterwijk (Foto: Leny van Schijndel)

Ervaren IVN-gidsen vertellen wat lichtvervuiling betekent voor nachtdieren en vertellen spannende verhalen. Er worden  grote stukken in stilte gelopen en grote kans dat de bosuil zich laat horen. Midden op de Kampina wordt aandacht geschonken aan de sterrenhemel. De wandeling is voor jong en oud geschikt, maar het is donker en de bospaden zijn niet verhard. Eigen zaklampen en mobiel graag thuislaten of uitzetten tijdens de wandeling. En speciaal voor de jongeren die meelopen een spannend verhaal over de kippen en het paard van Fransje van Dungen. Dit verhaal wordt verteld op de plek waar Fransje als kluizenaar op de Kampina heeft gewoond.

Wanneer : Zaterdag 26 oktober.
Hoe laat : 19.30 – 22.00 uur (ongeveer)
Waar : Vertrek en terugkomst op de parkeerplaats van natuurmonumenten op de kruising van de Posthoornseweg/Burgemeester v.d. Oeverweg in Oisterwijk.
De wandeling is gratis en aanmelden is niet nodig.
Opmerking: Ook bij lichte regen is het een mooie wandeling en een aparte beleving. Bij harde langdurige regen op het tijdstip van de wandeling, gaat de wandeling niet door.