banner

Lezing over Brexit in het Lodewijkskerkje Oisterwijk


Stichting Het Lodewijkskerkje heeft als doel een monumentaal, laagdrempelig podium te bieden voor kunst, cultuur en maatschappij. Voor, en samen met de plaatselijke en regionale gemeenschap. De komende maanden staan er verschillende activiteiten op het programma.

Kunst en activiteiten in Protestantsekerk in Oisterwijk.

Op donderdag 31 oktober staat er een lezing gepland over de Brexit door Arend Huitzing. Arend Huitzing (geb. 1943) volgde ruim 30 jaar als diplomaat in vele landen en organisaties de politieke leiders, wat zij deden en hoe publieke opinies daarop reageerden. Samen met enkele Britse en Schotse vrienden verbaast hij zich over de wonderlijke Brexit discussies. Over de Britse visies op Europese eenwording en hun eigen betrokkenheid daarbij, kan hij veel vertellen. Waarom het Britse politieke systeem vreemde visies veroorzaakt, kan hij wel uitleggen. Lukt het ook om helder te krijgen wat de gevolgen, voor hen en voor ons, van de of een Brexit worden? Dat is de uitdaging.

De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage voor het onderhoud en beheer van het Lodewijkskerkje wordt op prijs gesteld. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van het Lodewijkskerkje.