banner

Lezing IVN Oisterwijk: List en Bedrog in de natuur


De natuur vormt voor velen een bron van inspiratie. Elk seizoen weer anders, maar altijd boeiend en op een eigen manier mooi.

Natuur in Oisterwijk (foto: Maartje Berns)

Als je wat verder kijkt blijkt de natuur echter ook een ware “slangenkuil” te zijn, waarin hevig strijd wordt geleverd. Een strijd om het (voort-)bestaan, aan de kost komen, vijanden te ontlopen en een partner te bemachtigen. Daar gaat het om. Om echt te overleven is een groot aantal uiteenlopende talenten en vaardigheden ontwikkeld. Sommige organismen zijn daarbij een “open boek”, andere bedienen zich van slinkse en sluwe methodes. Camouflage, imponeren en afschrikken, op het verkeerde been zetten en misleiden, geraffineerde verleidingstechnieken en botweg bedriegen. Ook in de ons direct omringende natuur kom je dat allemaal tegen.

De lezing probeert een indruk te geven van deze trucendoos van list en bedrog. Deze gratis lezing, georganiseerd door IVN Oisterwijk en LNMH Haaren, wordt gehouden door Rini Kersten op donderdag 17 oktober in de Voorhof, Kerkstraat 64 in Oisterwijk. Aanvang 20.00 uur. U bent van harte welkom!