banner

Krachtgroep voor mantelzorgers van start


Het duurt vaak lang voordat mensen zich realiseren dat ze mantelzorger zijn. Zorgen voor naasten is voor de meeste mensen vanzelfsprekend. Je rolt er vanzelf in als er iets gebeurt met iemand die je lief is. Soms kan het allemaal even te veel zijn of is hulp vragen toch iets lastiger dan je denkt. Overbelasting ligt op de loer en het is beter om dit voor te zijn.

Mantelzorgen is hard werken, deze krachtgroep is er om ervaringen te delen

Daarom starten Farent en ContourdeTwern een Krachtgroep op, speciaal voor mantelzorgers. In een kleine  groep van ongeveer acht personen gaan mantelzorgers samen in gesprek over de problemen die zij ervaren naar aanleiding van de zorg voor hun naasten. In de Krachtgroep ga je samen onder leiding van twee professionals met andere deelnemers bespreken hoe je situatie eruit ziet en leer je hoe je zelf en met mensen uit je omgeving aan een oplossing kunt werken of een betere balans kunt vinden. Je ontdekt je eigen kwaliteiten en leert hoe je zaken op een andere manier aan kunt pakken. Andere deelnemers geven aan veel aan de krachtgroep gehad te hebben.

Zo vertelde Ank: “Wat was het fijn om te merken dat ik niet de enige was. We konden elkaar echt verder helpen”. Ad gaf aan: “Had ik maar eerder van de Krachtgroep gehoord, dan had ik zaken anders aangepakt.” En Sjan vertelde: “Eindelijk wist ik waarom ik het zo druk had en kwam ik er achter wat ik zelf kon doen om dit te veranderen”. De Krachtgroep bestaat uit vier bijeenkomsten van 2,5 uur en zal indien mogelijk nog dit jaar starten wanneer het benodigde aantal mensen bereikt is. De bijeenkomsten gaan plaatsvinden op dinsdagmiddag of vrijdagochtend. Iets voor jou?
Neem dan gerust contact op met Ingrid Oosterling. Er zijn momenteel nog vier plekken vrij. Voor meer informatie of aanmelden: 013 528 40 80, 06 171 63 091 of ingridoosterling@contourdetwern.nl.

DTZ logo low