banner

Kinderen van Petje af Oisterwijk krijgen rondleiding door gerechtsgebouw Breda


Zondag 29 september opende het gerechtsgebouw Breda haar deuren voor Petje af, een liefdadigheids instelling die kinderen buiten schooltijd nieuwe ervaringen op laat doen.

Kinderen op de foto in de rechtbank (Foto: Stichting Petje af)

Tijdens dit bijzondere bezoek kregen de kinderen niet alleen een rondleiding door het gebouw, maar bezochten ze ook de daar gevestigde rechtbank Zeeland-West-Brabant, het Openbaar Ministerie rechtbank Zeeland-West-Brabant en de Raad voor de Kinderbescherming, en maakten ze kennis met de vele verschillende beroepen die daar vertegenwoordigd zijn.

Bijna 80 kinderen van de Petje af-vestigingen in Breda, Dordrecht en Oisterwijk kregen een exclusieve rondleiding door het gerechtsgebouw van Breda. Tijdens hun bezoek maakten zij onder andere kennis met de activiteiten die er plaatsvinden. Het bezoek maakte deel uit van het praktijkgerichte lesprogramma van Stichting Petje af, dat hiermee de wereld van deze kinderen wil vergroten, zodat ze zich bewust worden van hun talenten en mogelijkheden voor de toekomst.

Rechtszaak naspelen
Het naspelen van een heuse rechtzaak was het hoogtepunt van het bezoek. Natuurlijk is het ook best spannend, “Stel, je zit daar voor een echte zitting…”, aldus Amir. Tijdens het naspelen van de rechtzaak kregen de kinderen de kans om zelf de rollen te vervullen van alle vertegenwoordigers tijdens een rechtszaak: van bode tot rechter en van advocaat tot officier van justitie. Tenslotte kregen alle kinderen de mogelijkheid om in toga op de foto te gaan, als mooi aandenken aan een bijzondere, maar zeker ook leerzame dag.

DTZ logo low