banner

Kinderen naar de brandweer in Oisterwijk


In de week van 7 t/m 13 oktober vindt in deze regio de Brabant Veilig Week plaats.

Vet en stoer, zo’n brandweerspuit!

In deze week worden  diverse activiteiten rondom veiligheid voor hun inwoners georganiseerd. Één van de thema’s is brandveiligheid, op zaterdag 19 oktober 2019 wordt op de brandweerkazerne in Oisterwijk een activiteit voor kinderen van 9 t/m 12 jaar georganiseerd.

Wat kun je verwachten?
Tijdens een rondleiding door de kazerne komen de kinderen alles te weten over het werk van de brandweer. Bovendien worden ze bekend gemaakt met risico’s voor brand en hoe deze te voorkomen. Daarnaast gaan ze op speelse wijze als echte brandonderzoeker aan de slag met het onderzoeken van de oorzaak van een (woning)brand. Deze activiteit is onderdeel van de bekende landelijke Brandpreventieweken die nog heel oktober duren. Het thema van dit jaar is namelijk ‘Brandweer zoekt speurneuzen’.

Nieuwsgierig geworden?
En wil je je kind(eren) opgeven voor de activiteit? Stuur dan vóór 12 oktober een e-mail naar brandveiligleven@brandweermwb.nl. Vermeld hierbij:
– De naam/namen van het kind/kinderen
– Leeftijd(en)
– Dat het gaat om kazerne Oisterwijk
Je ontvangt een bevestigingsmail waarin wordt vermeld hoe laat je kind/kinderen voor de rondleiding wordt/worden verwacht. Wees er snel bij, want vol is vol!