banner

Kees Stovers 40 jaar leerkracht in Oisterwijk


Woensdag 9 oktober vierde Kees Stovers zijn 40 jarig jubileum. Na zijn diensttijd startte hij op 22 jarige leeftijd zijn loopbaan als leerkracht. Hij begon voor de klas bij stichting Oisterwijk-West wat later stichting BOOM werd. Het eerste jaar was hij leerkracht van de 5e klas van de Agnesschool. Toen hij 28 jaar oud was vervolgde hij zijn loopbaan bij basisschool Den Akker waar hij nu nog steeds met veel plezier werkt.

Kees Stovers beantwoord vragen van zijn leerlingen (foto: Melanie vd Sande)

De kinderen van zijn huidige groep, groep 5, verraste hem woensdagochtend met een mooie foto en tekst. Zij hadden een aantal vragen gemaakt die zij aan “meneer Kees” mochten stellen. Hoe ging dat vroeger allemaal? Kees vertelt: “Je had een groot krijtbord met een bord in het midden en twee zijkanten, je kon het bord open en dicht doen. De tafeltjes stonden achter elkaar, dus geen groepjes. In die tijd had je nog veel meesters en weinig juffen, nu is dat juist andersom. Meneer Sommen was mijn leukste meester. Ik dacht ik wil ook zo’n leuke leraar worden. Leraar Wiskunde of Nederlands had de voorkeur, maar bij de loting had ik pech. Toen heb ik de keuze voor het basisonderwijs
gemaakt”.

Ook zijn eigen basisschooltijd kan hij zich nog wel herinneren. Een jongensschool. Je meester moest je aanspreken met meneer. De meisjesschool was een stukje verderop, waar hij dan naartoe ging met enkele vrienden om de meisjes te plagen. De gezellige woensdagochtend vol met verrassingen werd afgesloten met een lunch met zijn vrouw en collega’s. Het echte feest wordt gevierd aan het einde van het schooljaar als ook de school zelf een jubileum viert.

Kees, van harte gefeliciteerd met dit jubileum. Nog vele leuke jaren toegewenst op Den Akker!