glasvezel

Inspiratiepodium Duurzaamheid in Oisterwijk


Op 4 november vanaf 20.00 uur organiseert de Bibliotheek Oisterwijk in het kader van de Leescampagne Nederland Leest een inspiratiepodium bij Eetcafé De Tijd. Vijf sprekers uit de omgeving vertellen vanuit hun eigen invalshoek over het thema duurzaamheid.

Het inspiratiepodium wil informeren en inspireren op een ontspannen manier. Het actuele thema ‘duurzaamheid’ zal door de vijf sprekers op een eigen wijze worden toegelicht.  Frans Kapteijns, Rob Bekkers, Eric Roosen, Bert Klerks en Jef Bogers vertellen Over biodiversiteit, duurzaam en vitaal ouder worden, duurzaam ondernemen, vergroening van wijken en de energietransitie. Het inspiratiepodium vind twee keer per jaar plaats, in het najaar en in het voorjaar en is gratis toegankelijk. Aanmelden is niet nodig.

De vijf sprekers zijn:
-Frans Kapteijns – vrijwilliger boswachter; over het verlies van, klimaatverandering en de opkomst van plagen zoals in 2019 de eikenprocessierupsen.
Rob Bekkers – Mind Walk Oisterwijk; over duurzaam en vitaal en ouder worden
-Eric Roosen; eigenaar van Star Sock en oprichter van Healthy seas
over hoe je als persoon duurzame keuzes kunt maken die ook vanuit het bedrijfsleven omarmt worden
-Bert Klerks – Stichting Groen Grijs Oisterwijk; over het groenrijk maken van buurten in Oisterwijk Jef Bogers: Dec Oisterwijk; over het klimaat en de energietransitie en wat jezelf kunt doen om de CO2 uitgroot te verlagen.

Global OIS
Dit jaar is ‘duurzaamheid’ het thema van Nederland leest. Alle bezoekers van de Bibliotheek krijgen deze maand het gratis boekje’ Winterbloei’ van Jan Wolkers. Daarnaast organiseert de Bibliotheek een divers programma met als titel Global OIS. Zie voor meer informatie op de website: www.bibliotheekmb.nl