banner

Hamsters van de kringloop


Buiten wordt het koud en regenachtig. De bladeren vallen.

Van een Oisterwijkse mantelzorger, uit de dagelijkse praktijk.

Het resultaat van het hamsteren

Tijd om weer eens naar de kringloopwinkel te gaan.We geven wat af en we nemen wat mee, zo gaat het altijd. Dweilen met de kraan open dus, zal ik maar zeggen. “Buuf, ga je weer een keer mee naar de kringloopwinkel in Tilburg?” Buuf knikt van JA! Ze pakt meteen haar kalender erbij en we prikken een datum.
Eerst even onze volle zak met spullen afgeven bij de inname afdeling. Dat ruimt op! In de kringloopwinkel gaan we gestructureerd te werk want we willen alles zien. We rommelen in bakken en rekken of er ons leven vanaf hangt. Het gaat om de kick, want eigenlijk hebben we niets nodig. “Kijk buuf, is dit iets voor jou? Zo goed als nieuw. Echte kwaliteit en zo te zien nog nooit gedragen.” Met een stapeltje kleding verdwijnt buuf in het pashokje. “Hoe vind jij dat dit staat?”, vraagt ze. Buuf kent me en weet dat ik altijd eerlijk mijn mening geef. Daar heeft ze het meeste aan. Als er tig kledingstukken gekeurd zijn, lopen we verder. Buuf snuffelt een tijdje rond en vindt altijd wel iets voor haar zoon of voor zijn gezin.
We doen nog een bakkie bij de koffiehoek en dan op naar de kassa. Voor een prikkie een volle tas. Buuf weer blij. En zo rijden we voldaan terug naar huis. “We hebben weer voor een dubbeltje op de eerste rang gezeten buuf.” De kapstok is vanavond nog voller, de kledingkast raakt maar niet leeg. Hoe kan dat nou? We kunnen er samen hartelijk om lachen. We waren net hamsters vandaag, hamsters van de kringloop.

DTZ logo low