banner

Gemeente legt dwangsom op tegen The Inside Oisterwijk (Update)


Gemeente Oisterwijk gaat optreden tegen overlast die volgens hen door The Inside aan de Heusdensebaan is veroorzaakt.

Het feest van maandag in een filmpje op de Facebook pagina van The Inside

Afgelopen maandag werd bij The Inside in Oisterwijk een feest georganiseerd. ‘Hoewel we nog in afwachting zijn van de definitieve meetrapportage van de OMWB, is het duidelijk dat er een overschrijding van de geluidsnormen heeft plaatsgevonden. Op basis daarvan gaan we als gemeente handhavend optreden,’ zo laat de gemeente weten.
‘Daarnaast zijn er diverse meldingen gemaakt van andere vormen van overlast en/of het overtreden van wet- en regelgeving, waaronder het niet vooraf melden van het evenement. Dit hebben we momenteel in onderzoek. Daar waar mogelijk gaan we op basis van dit onderzoek handhavend optreden.’

Update

Aan het Brabants Dagblad laat de organisatie weten dat ze dergelijke feesten op een doordeweekse dag niet meer willen; voor aankomende evenementen hebben ze extra  maatregelen genomen.

Betalen dwangsom

Gemeente liet donderdagavond weten dat ‘op basis van de definitieve meetrapportage van de OMWB duidelijk is dat er een overschrijding van de geluidsnormen heeft plaatsgevonden. Op basis van de conclusie uit de rapportage is een invorderingsbeschikking opgesteld voor het verbeuren van een bestuurlijke dwangsom. Daarnaast hebben we een voornemen toegestuurd tot het opleggen van een bestuurlijke dwangsom voor het niet melden van een evenement. De exploitant van The Inside is ge├»nformeerd over de handhavingsmaatregelen.’

Nog onbekend is of er gevolgen zijn voor ontheffingen die zijn afgegeven voor de aankomende evenementen.

Delen: