banner

Expositie over de bevrijding van Moergestel (+Film)


Dat Moergestel de herdenking van de bevrijding massaal gaat vieren mag duidelijk zijn.

Zaterdag 26 en zondag 27 oktober kunt u in galerie de Verdieping een expositie bezoeken over de bevrijding van Moergestel. De Verdieping is dan geopend van 11.00 uur – 17.00 uur 

Expositie in Den Boogaard over de bevrijding van Moergestel

De stichting Herdenking Oorlog en Bevrijding weet zich bij de organisatie van alle activiteiten gesteund door vele vrijwilligers. Zo slaan stichting Erfgoed en galerie de Verdieping de handen ineen bij de inrichting van een unieke expositie op de eerste verdieping van Cultuurcentrum den Boogaard. In de Erfgoed Hoek is reeds begonnen met het ophangen van foto’s en plaatsen van objecten uit de onuitputtelijke collectie van Ad Wolfs Adr.zn. Overigens wordt nog deze week de huidige inrichting van dit lokale “museum”, zoals te zien op de foto, verder verfraaid met beschermkappen en uniforme voetstukken voor alle maquettes van Ed Hurkmans. Net zoals eerder bij de geschonken professionele vitrines kiest de Moergestelse ondernemer voor cultuur en doet ook hier niet kinderachtig… De expositie wordt verder doorgetrokken in de gehele galerie met foto’s, documenten en posters uit de oorlogsjaren en mooie collages van de leerlingen van de Vonder. In de filmzaal kan de bezoeker kijken naar een door het immer actieve Moergestel TV samengestelde documentaire. Deze bestaat uiteraard uit archiefbeelden maar ook uit nieuw materiaal waarin ooggetuigen en jongeren gevraagd wordt naar hun beleving van oorlog en bevrijding. Overigens is deze productie deze week ook te zien op Moergestel TV.

In deze video blikt MTV alvast vooruit op het bevrijdingsweekeinde.