banner

Expositie in galerie de Verdieping in Moergestel


Het komende weekeinde zou u zeker de tijd moeten nemen voor een bezoek aan galerie de Verdieping in Moergestel.

Kunstschilder Joop (Fragment uit film MTV)

Een lust voor het oog van de ware kunstliefhebber, dat zijn ze, de schilderijen van de Nederlandse kunstschilder Joop de Chȇne uit Merksplas. De werken ogen abstract, maar vormen in wezen een sterke samenvatting van ervaringen uit de modewereld. De synergie van toegepaste vormen, de rijke verfhuid en het speciale kleurgebruik middels de van buitenlandse reizen meegebrachte pigmenten kenmerken haar werk. De gelaagdheid in haar techniek schept een ongekende levendigheid waardoor elke vierkante centimeter tot de verbeelding spreekt. Niet voor niets worden haar werken wereldwijd gewaardeerd en aangekocht. De combinatie met de beelden van Lieve de Munter, Annette Defoort en Carlos Caluwier belooft een lust voor het oog van de ware kunstliefhebber.

De galerie is geopend op zaterdag en zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur. Het adres is sint Jansplein nummer 5 te Moergestel, op de eerste verdieping van cultuurcentrum den Boogaard. Er is gratis parkeerruimte. Kijkt u voor meer info op de website van de galerie.

In de video hieronder kunt u kennismaken met Joop, ze vertelt over haar kijk op de kunst in het algemeen en hààr kunst in het bijzonder. De video is gemaakt door MTV.