kooplokaal

Oisterwijk en de week van de Dialoog


In Oisterwijk zijn twee organisaties die diverse dialoogtafels, ontmoeting om met elkaar in dialoog te gaan, organiseren:

Metgezel in Zingeving

Eerste gesprekstafel tijdens de Week van de Dialoog in Oisterwijk.

Zo begint de Dialoog, aan een tafel, met mensen, al of niet onder het genot van een lunch, kopje koffie, maar altijd met respect en in openheid. (foto Joris van der Pijll)

Het vrijwilligers initiatief Metgezel in Zingeving heeft reeds een lange traditie en verbondenheid met het idee-gedachte goed van de dialoog. Dit jaar is gekozen voor het thema dankbaarheid als een krachtige hefboom voor een meer en beter innerlijk welbevinden. Karin Segers en Jan Daem onderschrijven de visie van Mansukh Patel zie zegt: “De meeste mensen staan er niet bij stil dat dankbaarheid de eenvoudigste en
natuurlijkste weg naar succes is. Het ligt zo voor de hand dat het veel mensen ontgaat. Hoe dankbaar ben je voor wat het leven je heeft gegeven? Als je in staat bent om al je gedachten te baseren op dankbaarheid, ga je altijd opgewekt door het leven. Opgewektheid geeft je de innerlijke vreugde die je ook ziet bij kinderen. Als je in staat bent om vanuit dankbaarheid te leven, ga je anders kijken naar je negatieve ervaringen. Je bent in staat om zelfs in het negatieve iets positiefs te ervaren.”

Interesse en belangstelling om met max. 8 personen – ongeacht de leeftijd – onder deskundige leiding van een professionele gespreksleider aan te sluiten bij een tafel?

Maandagmiddag 4 november twee tafels
Locatie: Huiskamer Gerard Horvershuis aan de Kerkstraat 48A in Oisterwijk.
U bent welkom vanaf 09.30 uur, aanvang 10.00 uur, rond 12.15 uur wordt de ochtend afgesloten.

Maandagvond 4 november drie tafels
Locatie: Huiskamer Gerard Horvershuis aan de Kerkstraat 48A in Oisterwijk.
U bent welkom vanaf 19.00 uur, aanvang 19.30 uur, rond 22.00 uur wordt de avond afgesloten.

Aanmelden via de website van Metgezel in Zingeving of door te bellen met Jan Daem: 06-13416942, uiterste inschrijfdatum 31 oktober.

Oisterwijk in Dialoog

Ook worden er dialoogtafels georganiseerd door Oisterwijk in Dialoog. Hieronder de locaties en het programma. Aanmelden kan via deze website (klik hier).

Donderdagmiddag 7 november in Rode Lelie, 13.30-16.00 uur

Woensdagochtend 13 november aan de Keukentafel in Moergestel, 9.30-12.00 uur

Vrijdagmiddag 15 november in het Raadhuis, 13.30-16.00 uur

Zaterdagochtend 16 november in het Boshuisje, 10.00-13.00 uur (incl. lunch)

Vrijdagmiddag 29 november in de Bibliotheek, 14.30-17.00 uur (aansluitend de mogelijkheid om samen te eten op eigen kosten)