ondernemers

Cultuur en Beleef staat stil bij de bevrijding


Op maandag 28 oktober zal Ad van den Oord om 14.30 uur een lezing houden over het verzet in Haaren en Oisterwijk tijdens de tweede wereldoorlog. Als historisch onderzoeker heeft hij heel veel informatie over dit onderwerp vergaard en weet hij op een boeiende wijze hierover te vertellen.

Ad van den Oord

Documentaire
Verwacht daarom géén saaie uiteenzetting over gebeurtenissen die de revue zullen passeren maar een boeiende lezing waarin u veel wetenswaardigheden kunt vernemen. Samen met Joost van den Berg was Ad ook nauw betrokken bij een aantal korte filmpjes waarin een aantal verzetsstrijders uit Oisterwijk werden geportretteerd door Oisterwijk in Beeld. Op 28 oktober ziet u, voorafgaand aan zijn lezing, de 50 minuten durende documentaire ‘Dagboek van een verzetsman’. Ook hieraan heeft Ad een belangrijke bijdrage geleverd. Door het bijwonen van deze Cultuur & Beleef bijeenkomst, maakt u kennis met een belangrijke periode in de Oisterwijkse historie en krijgt u inzicht in het leven tijdens die woelige oorlogsjaren. De kosten bedragen slechts twee euro. Aanmelden hoeft niet, maar kom wel op tijd naar De Inloop in de Kerkstraat, want vol is vol.