banner

Chip wisselaars afvalbakken gooien plastic op straat in Oisterwijk


Een aantal inwoners uit Oisterwijk maken melding van plastic afval op straat, achter gelaten door medewerkers van de afvalstoffendienst.

Plastic zakjes op straat na het vervangen van de chip in de afvalcontainer (Foto: John Rokven)

In Oisterwijk worden alle afvalbakken voorzien van een nieuwe chip, nodig om de afvalbak elektronisch te herkennen. Langs een aantal straten hebben de inwoners hun afvalbak op verzoek buiten gezet, en medewerkers lopen er langs, halen de oude chip er uit, en plaatsen een nieuwe.

Plastic
Meerdere inwoners zijn verbaasd en ergeren zich er aan dat de plastic zakjes waar het stukje elektronica in is verpakt, op straat eindigt. Er zijn ook inwoners die hun beklag bij de gemeente hebben gedaan en volgens hen zou de BOA er op af worden gestuurd. ‘We verifiëren het verhaal bij het bedrijf dat de chips aanbrengt. Het is uiteraard niet de bedoeling dat bij het omchippen van de containers afval op straat terechtkomt,’ aldus een woordvoerder van de gemeente Oisterwijk. Worden ook bij u in de straat plastic zakjes op straat aangetroffen? Geef dit dan door aan de gemeente, zodat deze maatregelen kan nemen.