banner

Bomen op de weg in Oisterwijk (+ Film)


In Oisterwijk staan letterlijk bomen op de weg.

door: Iris de Groot

Buurtbewoners maken zich zorgen om de bereikbaarheid van hun woning bij calamiteiten en risico op schade aan hun auto’s. Zij hebben hun zorgen meerdere malen bij de gemeente gemeld. Die laat weten: ‘Wij hebben er destijds bewust voor gekozen om deze twee bomen te laten staan en een smalle rijbaan te behouden. Dat betekent dat er voorzichtig gereden moeten worden, maar de doorgang wordt niet belemmerd.’

Met een caravan blijft er 2,10 meter over; te weinig voor een brandweerwagen (Foto Iris de Groot).

De buurtbewoners moeten hun auto strak tegen de kant aanzetten. Ondanks dat is er niet altijd voldoende ruimte, zo blijkt uit onderzoek van onze redactie. Als er een kleine auto in het parkeervak staat zal een brandweerwagen van al snel 2.50 meter er nog net langs kunnen; met een middenklasse auto gaat het waarschijnlijk al niet meer passen; de groteren staan duidelijk in de weg. Als er een caravan van 2.30 meter op het parkeervak staat, dan blijft er slechts 2.10 meter ruimte over. Als elke seconde telt, dan moet de brandweer omrijden!

Volgens de buurtbewoners is de oplossing simpel: Bomen zijn mooi, maar ze zouden wat verder van de weg af moeten staan. ‘Of moeten wij wachten tot het een keer fout gaat?’

Delen: