banner

Activiteiten rondom bevrijding Moergestel


Op 26 en 27 oktober vinden activiteiten plaats in het kader van 75 jaar bevrijding.

Zaterdag 26 oktober vindt een belevingstocht plaats met als titel “Op weg naar de vrijheid” langs kenmerkende plekjes in het dorp, waarbij verhalen verteld worden. De start is bij den Boogaard en eindigt op Park Stanislaus. De tocht vindt drie keer plaats, om 10.00, om 13.00 en 15.00 uur. Om 20.00 uur wordt de dag wordt afgesloten met een Oranjebal in den Boogaard.

Moergestel herdenkt de bevrijding (Foto: Rick Denissen).

Zondag 27 oktober wordt  “75 Jaar bevrijding” officieel gevierd.
Om 13.00 uur vindt een bevrijdingsbijeenkomst plaats in den Boogaard m.m.v. For4Saxes, zanggroep Inspiration en een spreker rond het thema 75 jaar vrijheid. Een bijdrage wordt ook geleverd door bs. De Vonder en scouting St. Jan.

Rond 13.45 uur wordt onder de muzikale begeleiding van de Clan Lamont Pipe Band en het Gilde gewandeld naar het monument van Gen. Maj. C.M. Barber, waar de burgemeester spreekt, de kransen gelegd worden en The Last Post klinkt. Daarna wordt de naam van de brug over de Reusel onthuld, een Gildegroet gebracht en onder begeleiding van de Clan Lamont Pipe Band gaan we terug naar den Boogaard, waar om 15.00 uur het bevrijdingsconcert start. Daarin treden achtereenvolgens op de Clan Lamont Pipe Band, Zanggroep Inspiration, Het Opleidingsorkest van Muziekvereniging Prinses Juliana en de afsluiting is voor The Bekkers Band. Om 17.30 uur wordt deze dag afgesloten.

Expositie
In het weekend van 26 en 27 oktober is er een expositie in Galerie De Verdieping in den Boogaard, beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur over de oorlog en bevrijding van Moergestel. De expositie bevat materialen en foto’s, tevens een aantal collages van leerlingen van basisschool De Vonder over het thema 75 jaar Vrijheid, een kleine blik naar de herdenkingen na de oorlogsjaren en er is doorlopend een film over oorlog en bevrijding te zien.