banner

Zoektocht op AZC Oisterwijk levert een gestolen fiets op


Bij een fietsencontrole op het AZC in Oisterwijk is één gestolen fiets gevonden. Er werden er meer dan 200 gecontroleerd.

Op woensdag 18 september heeft de politie samen met het COA een fietsencontrole gehouden op het terrein van het AZC aan de Kievitsblekweg in Oisterwijk. De wijkagent van het AZC: “De bewoners van het AZC komen vaak negatief in het nieuws. Ik heb de afgelopen tijd geluiden gehoord dat er veel gestolen fietsen door de bewoners gebruikt zouden worden. Om die reden hebben we de controle gehouden met die ene gestolen E-bike als resultaat.’

Politie op AZC Oisterwijk ( Foto ter illustratie Toby de Kort)

De wijkagent roept inwoners op om naar de open dag te komen: ‘Ik denk dat er veel onbegrip heerst over de bewoners en wat hun bezighoudt. Op zaterdag 28 september 2019 is er een open dag op het AZC. Ik nodig iedereen, en vooral de mensen die mogelijk een verkeerd beeld hebben van het AZC, van harte uit om tussen 13 uur en 16 uur langs te komen. De deuren staan wijd open, informatiestands, rondleidingen en het gewone gesprek met een bewoner staan op het programma. Er is genoeg te praten, te proeven en te zien. Ik zal er zelf ook een paar uur bij aanwezig zijn.”

Afgelopen jaren waren er veel diefstallen en overlast, veroorzaakt door kleine groep AZC bewoners. Afgelopen maanden is die overlast zover bekend sterk afgenomen, maar politie en gemeente kunnen daar nog geen cijfers van geven.

Update: Politie moet excuus maken, fiets bleek niet gestolen.