banner

Wedstrijdverslag Trinitas – TGG


Trinitas heeft zijn eerste officiële competitiewedstrijd achter de rug, op sportpark Den Donk werd tegen het Bossche TGG met 2-2 gelijkgespeeld. De ploeg van Pierre van Berkel deed zichzelf daarmee flink tekort want het was de gehele wedstrijd de betere ploeg.

Trinitas tegen TGG (Foto: André Nouwens)

Voorafgaand aan de wedstrijd werd de nieuwe hoofdsponsor gepresteerd, Hotel de Leijhof en Restaurant The George hebben zich voor drie jaar verbonden aan de selectie van onze nieuwe fusievereniging. De gehele selectie is door deze overeenkomst voorzien van alles wat nodig is om als club goed voor de dag te komen. Om deze samenwerking te beklinken, moest de gehele selectie vroeg uit bed om te gaan ontbijten en selectiefoto’s maken bij dit prachtige etablissement. Na de plichtplegingen werd naar Sportpark Den Donk getogen om daar met het gehele eerste team de verrichtingen van het tweede elftal te gaan kijken. De ploeg van trainer Edwin van Wel kende geen genade met Hapert 2 en stuurde de Kempenaren met 6-0 terug naar huis.

Daarna was het de beurt aan de vaandeldragers die voor meer succes zouden moeten gaan zorgen. Vooraf was er een woord van interim-voorzitter Marc Damen over de eerste maanden bij onze nieuwe club. Jupiter, de god van het weer was Trinitas goed gezind tijdens deze openingswedstrijd. De zon blaakte aan de hemel zodat het goed toeven was op een drukbezet Sportpark. Mooi om te zien was dat alle drie de clubs goed waren vertegenwoordigd langs de lijn, ook vele oud-Oisterwijk supporters waren ondanks het ontbreken van voor hun bekende spelers op deze wedstrijd afgekomen.

Trinitas startte met deze support sterk en had binnen tien minuten al een voorsprong moeten nemen. Het vizier van de voorhoedespelers was echter nog niet goed gekalibreerd, zodat het net achter de Bossche doelman alleen in beweging kwam door het zachte herfstbriesje. Aan de andere kant was dat een heel ander verhaal, na een dik kwartier toog TGG voor het eerst naar voren en schoot de eerste de beste kans achter de kansloze Ramon Doomen. Walid Johri mocht een assist bijschrijven en Jordy Gutte werd gefeliciteerd als doelpuntenmaker. De ploeg van Pierre van Berkel liet het niet bij zitten maar bleef slordig in de afwerking. Diverse kansen werden gemist en zelfs een penalty was aan Trinitas niet besteed, Dennis van Berkel normaal gesproken een zekerheidje vanaf elf meter, moest zijn meerdere erkennen in de Bossche doelman. Hierdoor moesten de talrijk opgekomen Trinitas-supporters met een achterstand  de bomvolle kantine op gaan zoeken.

Na de thee werd een stormloop verwacht van Trinitas, TGG weigerde echter aan een Oisterwijks feestje mee te werken en schoot binnen drie minuten de 0-2 tegen de touwen. Het was wederom Jordy Gutte die uit de draai scoorde en de voorsprong verdubbelde voor de dodelijk effectieve Bosschenaren. Pierre van Berkel greep met een dubbele wissel direct in en ging vol op de aanval spelen. Na een uur spelen was het Rens van Lissum die met het allereerste Trinitas-doelpunt uit de historie de hoop weer terug bracht, Peter de Jong gaf goed voor waarna de linksbuiten onberispelijk binnenschoot.

Na dit doelpunt was het voor TGG alle hens aan dek en begonnen de kleine pesterijtjes. De goed leidende scheidsrechter Dammers liet zich echter niet beetnemen maar loste alles op met de kaarten in de zak. Trinitas had het moeilijk en kreeg nauwelijks nog kansen maar bleef vechten om minstens een punt over te houden dan deze wedstrijd. De beloning kwam een stief kwartier voor tijd, Rens van Lissum ontsnapte aan de linkerkant en gaf een afgemeten voorzet op Lucas Mallens. De spits knikte vervolgens knap raak met een geplaatste kopbal.

Daarna ging Trinitas nog op jacht naar de winnende treffer om deze mooie dag nog meer glans te geven. De krachten waren echter weggevloeid zodat het zich na negentig minuten tevreden moest stellen met een dik verdiend en zwaarbevochten punt.