banner

Wedstrijdverslag Trinitas-Audacia


In de laatste poulewedstrijd moest Trinitas aantreden tegen vierdeklasser Audacia uit buurdorp Moergestel.

Trinitas tegen Audacia (Foto: André Nouwens)

Enkele weken terug werd al geoefend tegen deze tegenstander en kregen de Moergestelnaren met 8-0 om de oren. In dit bekerduel had Trinitas genoeg aan een gelijkspel om door te bekeren. Daarnaast was het voor trainer Pierre van Berkel de laatste kans om zaken uit te proberen en spelers op andere posities te proberen. Hierdoor verdwenen bijvoorbeeld spelmaker Peter de Jong en doelman Ramon Doomen naar de reservebank. Daarnaast stonden verschillende spelers op andere posities dan de aanhang van Trinitas ondertussen gewend was.

Vanaf de aftrap liet Trinitas echter zien dat het voor niets anders dan de overwinning naar het buurdorp was afgereisd. De ploeg van Pierre van Berkel trok ten aanval en gaf achterin de solide verdediging van Freek van Venrooij helemaal niets weg. Het was dan ook wachten wanneer en wie de score ging openen. Door een gebrek aan scherpte van de spitsen werd na een aantal gemiste kansen de score geopend door centrumverdediger Dennis van Berkel. Hij mocht van een meter of twintig aanleggen voor een vrije trap en joeg de bal snoeihard in de bovenhoek.

Trinitas bleef jagen op de tweede treffer maar bleef volharden in het missen van kansen. Hierdoor werd de kleedkamer opgezocht met een 0-1 voorsprong terwijl de Trinitassers al op rozen hadden moeten zitten.

Na de thee werd het niveau aan Trinitas-zijde bedenkelijk, ondanks dat kreeg Trinitas een strafschop nadat Ruben Martin binnen de beruchte lijnen werd gevloerd. Dennis van Berkel ging achter de bal staan en schoot ook zijn vijfde strafschop van dit prille seizoen in de netten.

Doordat het niveau daarna niet veel beter werd besloot Pierre van Berkel in te grijpen met een driedubbele wissel. Peter de Jong, Stefan Schilders en Job Viellevoye mochten het trainigspak uittrekken. Binnen drie minuten sorteerde dat effect en stond en stond de 0-3 op het scorebord. De net ingevallen Job Viellevoye was attent bij een zwakke terugspeelbal en had geen genade. Het slotakkoord was vervolgens ook voor Job Viellevoye, hij kon de 0-4 simpel binnentikken nadat een schot Stefan Schilders was gestrand op de doelman.

Met dit resultaat kon Pierre van Berkel met drie dikke overwinningen tevreden terugkijken op de poulefase van het bekertoernooi. Daarmee kan de focus nu volledig op de opening van de competitie komende zondag op het eigen sportpark tegen TGG uit ‘s Hertogenbosch.