banner

Trinitas Oisterwijk domineert in bekerduel


VV Trinitas Oisterwijk beleefde dit weekend zijn historische eerste duels onder KNVB auspiciën. Ook de selectie moest er aan geloven en speelde haar eerste bekerduels. Het tweede trapte evenals de vaandeldragers af in een thuiswedstrijd en gaf in de vroege middag het goede voorbeeld door Essche Boys 2 te verschalken met 2-0.

Trinitas thuis in duel met SVSOS (Foto: André Nouwens)

De goed bezochte wedstrijd was er een die de fusie goed weergaf, de kleedkamers van de eerste club werden gebruikt, op het veld van de tweede club werd gevoetbald en het gros van de spelers kwam dan weer van de laatste club die in de fusie verweven zit. Daarnaast stonden er supporters van alle clubs gebroederlijk langs de lijn en zagen een sterk Trinitas wat SVSOS met dubbele cijfers terug naar Biest Houthakker stuurde.

Er valt teveel te zeggen over alle doelpunten die uw verslaggever moest noteren dus we houden het bij de doelpuntenmakers, dit waren: Max van Dongen (2x), Peter de Jong (3x), Dwomoh-Owusu Bismark, Rens van Lissum en Dennis van Berkel schoot 3 strafschoppen onberispelijk in de touwen.

Verder was het vanaf het eerste fluitsignaal éénrichtingsverkeer. Trinitas probeerde verzorgd voetbal te spelen, versnelde af en toe door de druk op te voeren en SVSOS kon alleen maar tegenhouden. Toch kwam het na een vroege openingstreffer van Max van Dongen brutaal op gelijke hoogte. Dit was ook meteen het laatste wapenfeit van de mannen uit het kerkdorpje. Trinitas domineerde volledig en scoorde dat het een lieve lust was, zoals als eerder gememoreerd werden het dubbele cijfers en de teller stopte dan ook op een 10-1 overwinning.

Een mooie ouverture van onze fusieclub, maar niet veelzeggend omdat SVSOS komend seizoen in de vijfde klasse uitkomt. De volgende bekerwedstrijd is volgende week zondag in Lage Mierde tegen vierdeklasser SDO ’39.