banner

Trinitas Oisterwijk blijft winnen


Ook de tweede bekerwedstrijd werd dik gewonnen door Trinitas. SDO ’39 was een paar maatjes te klein en kreeg een zevenklapper om de oren.
Trinitas toog voor haar tweede bekerduel naar de Kempen waar het duel tegen SDO ’39 uit Lage Mierde op het programma stond. De Mierdenaren spelen komend seizoen net als vorig jaar in de vierde klasse. Het seizoen daarvoor promoveerden de oranjehemden via de nacompetitie in een beslissingswedstrijd tegen Riethoven. SDO ’39 verloor haar eerste poulewedstrijd met 3-2 tegen Audacia. Trinitas Oisterwijk daarentegen maakte gehakt van SVSOS met een 10-1 overwinning, zo bombardeerde het zich direct tot grote favoriet in deze poule.

Trinitas liet vanaf de aftrap zien dat het de veel betere ploeg was en ging op jacht naar een vroege voorsprong. De Mierdenaren mochten de bal dan ook al binnen vijf minuten uit het net halen, Job Viellevoye stond helemaal vrij bij de tweede paal en de bal simpel binnentikken, 0-1. Sportpark Den Daalacker maakte zich klaar voor een doelpuntrijk middag maar kwam vooralsnog bedrogen uit. Trinitas combineerde dat het een lieve lust was, reeg de kansen aaneen, maar was slordig in de afwerking. Minimaal een half dozijn kansen werden om zeep geholpen, mede door een uitstekend optreden van de Mierdese doelman. De naar adem snakkende Mierdenaren haalden zo de thee met een minimale achterstand. Dat de oranjehemden het zwaar hadden lag overigens niet alleen naar de dadendrang van de Trinitassers. Menig speler van de Mierdse ploeg werd de avond ervoor gesignaleerd bij de Reuselse Kermis, een absolute must voor elke doorgewinterde Kempenaar.

Trinitas Oisterwijk aan de bal (Foto: André Nouwens)

Na de pauze stelde de ploeg van Pierre van Berkel snel orde op zaken. Binnen vijf minuten was de voorsprong verdrievoudigd en zat de overwinning in de tas. Eerst was het Stefan Schilders die attent was bij een voorzet van Job Viellevoye. Daarna werd Peter de Jong voor de zoveelste keer alleen gelaten op rechts en dit keer rondde hij beheerst af, 3-0. Het andere oranje kon het nu echt niet meer bolwerken en kreeg het ene na het andere doelpunt om de oren. De teller stopte uiteindelijk bij een 0-7 einduitslag waarbij Peter de Jong, Dwomoh-Owusu Bismark, Lucas Mallens en Peter de Jong met zijn derde doelpunt van de middag de doelpuntenmakers waren.

In de andere poulewedstrijd speelden SVSOS en Audacia met 2-2 gelijk. Hierdoor heeft Trinitas volgende week aan een gelijkspel tegen Audacia voldoende om de volgende bekerronde te bereiken. De ploeg van Pierre van Berkel is het echter aan haar stand verplicht om voor niets minder dan overwinning naar Moergestel af te reizen.