banner

Staalbergven Oisterwijk sluiten is ondenkbaar!


‘Staalbergven Oisterwijk sluiten is ondenkbaar!’ Dat is het standpunt van raadslid Inge van Beers. Het openluchtbad moet binnenkort ‘op de schop’.

Het nieuwe overdekte zwembad is nog niet klaar of de politiek buigt zich al over een volgende vernieuwing: Het openluchtbad Staalbergven staat op de nominatie om gesloten te worden. Zo niet is een grootse renovatie hard nodig.

Natuurmonumenten wil het ven en de natuurlijke omgeving teruggeven aan de natuur. Het Staalbergven is voor Natuurmonumenten een uniek ven waar bijzondere habitattypes voorkomen. Als eigenaar heeft de natuurbeschermer er alles over te zeggen. Het contract met de gemeente loopt eind 2020 af, dus die kunnen niet anders dan met een goed plan komen; om verlenging vragen of elders een nieuwe buitenbad realiseren.

Het Oisterwijkse openluchtbad Staalbergven

Zonder?

Oisterwijk zal haar buitenbad en de daarmee gepaard gaande recreatie niet willen verliezen. Zaak dus dat inwoners en politiek meedenken en beslissen over een nieuwe toekomst voor het buiten zwemmen. Maandag 26 augustus hebben de raadsleden een bezoek gebracht aan de locatie. Hier is een deelonderzoek en vervolgproces gepresenteerd. Er is gesproken over de noodzaak tot aanpak en de stappen die genomen moeten worden.

Open of dicht?

Inge van Beers van partij Algemeen Belang (AB) neemt deze week alvast een uitgangspunt aan: ‘Het is ondenkbaar dat ’t Staal niet meer het openluchtzwembad zou zijn zoals we het al ruim 100 jaar kennen. Algemeen Belang strijdt voor het behoud hiervan.’

Geef uw mening!

Het huidige bad en gebouwen renoveren en elders verruiming van natuurgebied creëren?

Of een nieuw buitenbad creëren op een andere locatie, en de huidige locatie teruggeven aan de natuur?

Concentratie van abonnementhouders