brabantspronkjuweel

Ruud Marcelissen genomineerd voor Actieheld 2019


Ruud Marcelissen uit Oisterwijk, de man die de spierziekte MD de wereld uit loopt, is genomineerd voor de titel Actieheld 2019. Het Prinses Beatrix Spierfonds rijkt elk jaar deze titel uit, aan een vrijwilliger die op een bijzondere manier in actie komt voor mensen met een spierziekte.

Ruud Marcelissen hoopt op je stem!

‘In september 2016 is bij mijn vrouw de progressieve spierziekte MD 1 vastgesteld. Omdat dit een erfelijke ziekte betreft werden de kinderen in oktober 2016 gezien door de neuroloog, die bij twee van hen een DNA onderzoek instelt, helaas kregen we op 26 januari 2017 het bericht dat ze beide de ziekte hebben. Je komt in een wereld waarin alles onzeker word, je moet als personen en als gezin helemaal opnieuw de weg vinden in zorg en structuur. Inmiddels een paar jaar verder lijkt dit gelukt, al blijft het elke keer weer een uitdaging.’ aldus Ruud.

Om geld op te halen tegen spierziekten heeft hij eerder dit jaar een halve marathon gelopen. De basisscholen De Coppele en De Mozaïek besloten Ruud te steunen door een sponsorloop te organiseren. Volgend jaar gaat hij ook weer een sportieve actie doen, maar daarover later meer.

Wil je dat Ruud Actieheld van 2019 wordt? Ga dan naar de website van het Prinses Beatrix Spierfonds en breng je stem uit!

DTZ logo low