banner

Rubbertjes voor Oisterwijk Trilt


NS en ProRail gaan enkele maatregelen uitproberen tegen de trillingen van treinen in Oisterwijk, die al enkele jaren voortduren.

De mening van deze inwoners is duidelijk (Foto: Toby de Kort).

ProRail en NS willen samen met het ministerie nieuwe maatregelen testen tegen de overlast van trillingen in Dorst, Rijen en Oisterwijk. Eerdere proeven hebben geen oplossing geboden. NS laat de maximum snelheid aanpassen van 130 naar 115.

Op het traject gaat ProRail tests doen met ander soort grind, rubber onder overwegen en een soort ‘kussentjes’ onder de dwarsliggers waar het spoor op draagt. Nog onbekend is wanneer de proeven starten en wat het effect is. Ook is nog niet bekend wanneer daarna eventueel volledige aanpassing van het spoor gereed is.

Voorlopig trilt Oisterwijk nog…